Twijzel krijgt haar eigen maïsdoolhof

0
139
Twijzel - maisdoolhof

TWIJZEL – Aankomende zaterdag opent in Twijzel een bijzonder maïsdoolhof. Dit doolhof is een unieke samenwerking tussen biologische fruitverwerker Frytsjam, Stichting Keunstkrite en veehouder Berend van der Wal. Het reusachtige doolhof is gevestigd in het maïsveld aan De Wedze. De opbrengst van de entree komt geheel ten goede aan het restauratiefonds van de Oude Hervormde kerk die momenteel voorzien wordt van stromend water en een toilet. De kerk die deels uit de twaalfde eeuw stamt is een rijksmonument. ‘Het is een prachtig stuk cultureel erfgoed, daar moeten we aan bijdragen,’ aldus de Keunstkrite. Medewerkers van Frytsjam legden het doolhof aan samen met Berend van der Wal. De medewerkers van Frytsjam gaan ook de entree beheren. Vanaf komende zaterdag is het doolhof geopend. Omdat het maïs dan nog niet op volle hoogte is is het dan speciaal geschikt voor kinderen. Later in de zomer wordt er in het doolhof een expositie van zwerfgedichten aangedacht die bezoekers als aandenken mogen meenemen.