Windlust heeft weer wieken

0
100

BURUM – Driewerf hoera voor molen Windlust: De molen heeft weer wieken! Donderdag werd er met man en macht gewerkt om het wiekenkruis terug te plaatsen op de molen. Met de komst van het wiekenkruis heeft Burum zijn vertrouwde silhouet terug. De molen wordt op 6 september heropend. Op die dag wordt ook het boek ‘De geschiedenis van koren- en pelmolen Windlust, Burum’ gepresenteerd. Amateur molenhistoricus Warner Banga ging op zoek naar ‘sinds mensenheugenis en ver daarvoor’. Dit heeft een goed gedocumenteerd overzicht opgeleverd van de historie van deze bijzondere molen, van vóór 1578 tot aan 2012, het jaar waarin Windlust voor de tweede keer door brand getroffen werd. Dit historische boek is aangevuld met foto’s en een beschrijving van de herstelwerkzaamheden die plaatsvonden van 2012 tot en met heden.