Zonnig eerste Moijo Volleybaltoernooi

0
198
Doezum - beachvolleybal

DOEZUM – Het zand lag er mooi bij, de netten stonden gespannen en de volleyballers waren er zaterdag klaar voor: het eerste Moijo Volleybaltoernooi op het parkeerterrein van De Leegens in Doezum. De Streekkrant nam een kijkje bij het evenement waar de jonge strakke lichamen het opnamen tegen de toch wat grotere buikjes van de wat oudere deelnemers.
Het zweet stond afgelopen zaterdagmiddag op het hoofd bij de deelnemers. Onder een aangename temperatuur streden de sporters op de velden om de prijzen, maar vooral ook om de eer. Ja, wie deed er eigenlijk niet mee? We zien Wiebrand Luimstra. De kroegeigenaar én boer uit Grootegast weet succesvol de bal meerdere keren over het net te krijgen en daarbij ook nog punten te scoren. Het valt zijn teamgenoten niks tegen.
Bijzondere namen doen er ook mee aan het toernooi. Zeehond bijvoorbeeld. Het duurt even voor we de logica daar achter zien, maar als hij even later languit in het zand ligt, is de gelijkenis met het beest treffend. Als Lenie er was geweest, had ze zich vast even over hem ontfermd. Niet veel verder ligt Bamischijf in het zand. Hij kijkt hoe Make that the cat wise een bal over het net tikt.
Wie dacht dat ambtenaren niet genoeg beweging krijgen en dus wat stug zijn, moet toch even kijken naar de sportieve prestaties van Auke Helmus. Alsof het niet is tikt hij de ene na de andere bal over het net. Trots meldt hij even later dat zijn team op dat moment bovenaan staat. “Maar dat komt vooral door deze mensen,” roept hij terwijl hij bescheiden op zijn teamgenoten wijst.
Op het podium aan het einde van het veld is inmiddels zanger Seije Veenstra begonnen. Onder aandacht van zeker een tiental personen begint hij te zingen. De heupen gaan langzaam heen en weer, maar dat verandert als hij overschakelt naar het Fries. Niemand lijkt de teksten nog te kunnen verstaan, maar de deuntjes klinken wel fijn. Later weet de DJ het nummer ‘Joost is anders geaard’ er nog doorheen te drukken, gevolgd door een zanger met teksten als ‘Er zijn meisjes die doen het met tegenzin’. Je zult maar (een jonge) homo zijn óf een jong meisje dat nog niet overal zin in heeft. Ondertussen heeft de organisatie het wel naar haar zin. Hoe kan het ook anders? Met dit evenement weten ze 90 actieve volleyballers van allerlei pluimage naar het dorp te trekken. Trots kunnen ze zeker zijn en de complimenten komen er dan ook van Dorpsbelangen. Peter Olthoff weet te vertellen dat ze volgend jaar weer een toernooi willen organiseren. Met het weer van zaterdag moet dat een groot succes worden.