Amateurkunst in acht kerken in het Reitdiepgebied

0
206

STREEK – Omdat de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) 45 jaar bestaat, organiseren we dit jaar een aantal bijzondere activiteiten. Een daarvan is de expositie ‘Mijn Inspiratie – Amateurkunst in acht kerken in het Reitdiepgebied’. Op vrijdag 4 juli wordt de expositie geopend door Henk Helmantel in de kerk van Niehove. De SOGK geeft in dit jubileumjaar amateurkunstenaars de kans om zich, net als Henk Helmantel, te laten inspireren door de architectuur, de sfeer en het gebruik van de Groninger kerken. De expositie met amateurwerk is van 4 juli t/m 28 september te zien in de volgende SOGK-kerken: Den Ham, Niehove, Oldehove, Fransum, Oostum, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge (niet-SOGK). Een vernieuwde fietsroute verbindt deze kerken en het museum Wierdenland in Ezinge