Brazilië gegrepen door voetbalvirus

0
123
gerard brasil

Gerard Dam uit Lauwerzijl is in Brazilië aangekomen voor het WK voetbal en houdt de Streekkrant op de hoogte van zijn belevenissen in het land. De 23-jarige Gerard haalde de krant al eerder met zijn reis naar Ecuador. Daar liep hij stage en deed vrijwilligerswerk voor de stichting ‘Local Dreamers’. Hij gaf voetbaltraining aan kinderen in het arme Zuiden van Quito en daarnaast werkte hij mee aan een ander project met kinderen van de straat. Zijn stage heeft hij ondertussen afgerond en dat komt heel goed uit: nu kan hij door naar Brazilië om het WK bij te wonen.
“Inmiddels ben ik aangekomen in Brasil!”, schrijft Gerard enthousiast. “En ik moet zeggen dat mijn eerste indruk zeer positief is betreffende de voetbalgekte, zelfs in Iguassu Falls, wat geen speelstad is! Er is geen reclame te zien op tv die niet met het WK te maken heeft, geen auto zonder Braziliaans vlaggetje erop en er wordt geen gesprek gevoerd wat niet over voetbal gaat.”
Ondanks de goede sfeer in Brazilië, heeft Gerard de wedstrijd Nederland-Australië niet geheel beleefd zoals hij verwacht had. “Helaas was mijn reis naar Iguassu eentje om nooit weer te vergeten”, aldus Gerard. “Helaas inderdaad in negatieve zin. Even een paar dagen terug in de tijd, de dag van Nederland-Australie, de dag waar ik zoveel zin in had, de dag dat ik samen met een aantal Australische vrienden zou zien hoe Nederland de Aussies van de mat zouden spelen. Helaas werd deze dag geen werkelijkheid omdat mijn vlucht naar Iguassu tijdens de wedstrijd was. En hier kwam ik pas een dag van te voren achter, nadat ik al een week lang verkondigd had dat ik in de avond zou vliegen na de wedstrijd, wat ik dus ook echt dacht. Maar gelukkig wel drie punten, wat natuurlijk het allerbelangrijkste is!”
“Gelukkig ben ik inmiddels in Sao Paulo, op tijd, wel een nieuw ticket voor moeten boeken trouwens. De bedoeling is om nog kaartjes bij elkaar te sprokkelen, maar dit gaat lastig worden, helemaal nu het Oranjeplein is afgezegd door de gemeente van Sao Paulo. Hier zou de zwarte markt voor de tickets ook zijn namelijk. We gaan nu richting het FIFA-FanFest, waar ongetwijfeld honderden zo niet duizenden andere oranje fans zijn om ons team naar de eerste plaats te supporteren.”
Viva Hollandia!!!