CDA stelt vragen over verkoop ijsbaan Drogeham

0
121

DROGEHAM – CDA Achtkarspelen maakt zich zorgen over de toekomst van de ijsbaan in Drogeham. De christendemocraten hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college. De partij is namelijk benieuwd naar de eventuele rol die de gemeente Achtkarspelen kan spelen in het behoud voor de ijsbaan.
IJsbaanvereniging “Eendracht” uit Drogeham maakt al tientallen jaren gebruik van grond van VDM. Op deze grond bevinden zich de ijsbaan zelf,  de bijbehorende kantine, kleedhok, materiaalberging verlichting, drainage, pompen en diverse afzettingen. De grond wordt al deze jaren door VDM gratis ter beschikking gesteld aan de ijsbaanvereniging.
Vanwege de financiële perikelen bij VDM heeft de Rabobank de regie op verschillende werkvelden van VDM overgenomen waaronder ook het beheer van alle grondposities. De ondergrond van de sinds jaar en dag bestaande ijsbaan maakt hier deel van uit.
De Rabobank is daarbij voornemens om onder andere dit ijsbaanterrein van de hand te doen. Hierdoor is de kans groot  dat Drogeham op zeer korte termijn deze basisvoorziening verliest.  De ijsbaanvereniging verliest dan tegelijkertijd al de genoemde voorzieningen nu de eigenaar van de ondergrond juridisch gezien ook eigenaar is van alle opstallen. Tot nu toe is de Rabobank inhoudelijk niet bereikbaar voor de ijsbaanvereniging en plaatselijk belang. Het CDA maakt zich hierover zorgen, getuige de schriftelijke vragen die de partij stelt aan het college.