De toekomst tegemoet met De Ferbining

0
172
Gerkesklooster Brede school-3

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Het tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos heeft een nieuwe school waar het nog jaren mee vooruit kan. Zaterdag werd de nieuwe school, die de naam ‘De Ferbining’ meekreeg van dorpsbewoner Harm Veenstra, geopend door wethouder Marten van der Veen samen met Harm Veenstra. De naam ‘De Ferbining’ is gekozen vanwege de onlosmakelijke verbinding tussen de dorpen Gerkesklooster en Stroobos. In het pand aan de nieuwe straat Voorhof is de basisschool van de dorpen gevestigd, evenals het jeugdwerk ‘WeRockz’. In de toekomst is het de bedoeling dat ook kinderopvang Amarins en de peuteropvang in dit gebouw hun intrek zullen doen. Bij de opening mochten de kinderen een ballon oplaten en werden na afloop verschillende workshops aangeboden.