Een bijzonder mens wordt 86 jaar

0
219
grijpskerk ello sterenborg 86 jr

GRIJPSKERK – Ello Sterenborg uit Grijpskerk heeft vorige week de respectabele leeftijd van 86 jaar bereikt. En dat werd goed gevierd in het dorp. Voor vrienden en familie had de jarige een tocht georganiseerd in Amerikaanse legervoertuigen met aansluitend een barbecue. Jan Eeuwema uit het dorp vertelt dat Ello een bijzondere man is. “Hij doet ontzettend veel voor Grijpskerk. Hij doet al wel zestig of zeventig jaar vrijwilligerswerk. Hij zit bij dorpsbelangen, bij de fierljepvereniging en ook organiseert hij puzzelritten. Hij is nu al 86 jaar maar zit soms nog tot twee uur ’s nachts achter de computer om alles uit te werken. Hij mag wel eens in de belangstelling staan, vinden wij.” Iets bijzonders organiseren de inwoners van Grijpskerk niet voor de jarige. Reden: dat doet hij liever zelf. “Hij heeft de regie het liefst zelf in handen. Je maakt hem niet blij met een verrassing.” Een mooi feestje was het zeker. Sterenborg zorgde op zijn feest zelf voor de muziek op zijn accordeon en ook konden mensen zijn boek over Zwitserland bewonder. Hij gaat namelijk al 47 jaar naar dezelfde camping daar. Eeuwema noemt hem een bijzonder mens. “Geen mens is volmaakt, maar deze heeft heel wat goeds gedaan.”