Gepimpte auto als symbool voor hergebruik

0
282
Meisjes op auto

BUITENPOST – Het Nordwin College in Buitenpost kreeg afgelopen donderdag bezoek van Bart Hamsma van Energy Challenges, een competitie van scholen om met de beste ideeën op het gebied van duurzaamheid en energiegebruik te komen. Hamsma beoordeelde de ideeën van de leerlingen en was onder de indruk van de originele aanpak waarvoor sommige leerlingen hadden gekozen. Zo was één van die ideeën het pimpen van een oude auto. De afgedankte auto werd door vijf leerlingen, Tetsje Couperus, Jissy Klarenbeek,
Dorien van der Linden, Anniek Mozes en Auniek Visser, tot een waar kunstwerk omgetoverd. Met spuitbussen werd de auto omgetoverd tot een symbool voor hergebruik van materiaal. Op de website van het Nordwin College staat een filmpje van het autoproject. Het Nordwin College is al langere tijd bezig met duurzaamheid. De school heeft de hoogste onderscheiding van Eco Schools, een wereldwijde organisatie van duurzame scholen. De foto van de dames met hun eigen gepimpte auto werd gemaakt door Jan Roosdorp.