In natuurlijke tuin wordt ontwikkeling gestimuleerd

0
171
Noardburgum - prottertuin

NOARDBURGUM – De voltooiing van de Prottertuin bij kinderdagverblijf ‘It Protternest’ in MFC de Balstien werd zaterdag gevierd met een tuinfeest. Bij de oplevering van het pand was de buitenruimte nog braakliggend terrein, en dus niet geschikt voor kinderen om in te spelen. Er werd gekozen voor een natuurlijke buitenruimte voor de kinderen. De Prottertuin is er op ingericht dat er voor kinderen van elke leeftijd, dus ook voor baby’s, altijd iets te ontdekken valt. Er is gekozen voor een diversiteit aan natuurlijke materialen en beplanting wat een uitdagend geheel vormt voor de kinderen. In de Prottertuin is er ook gedacht aan een rustpunt. Bij het leuntalut kan men lekker achterover hangen en naar de wolken staren of naar een verhaal luisteren. Hier kunnen de kinderen ook wegdromen bij de geuren van de geurtuin en luisteren naar het zachte getingel van het windorgel. Op deze manier worden baby’s en peuters op een rustgevende manier geholpen bij de ontwikkeling van hun zintuigen. De Prottertuin wordt al vol enthousiasme gebruikt door de peuters van ‘It Krobbenest’ en de baby’s en peuters van ’It Protternest’, beiden onderdeel van Kinderwoud.