Leerlingen maken goede plannen voor economische groei in Fryslân

0
156
Buitenpost - lauwers college in de toekomst

BUITENPOST – Op het Lauwers College in Buitenpost zijn dinsdag door leerlingen toekomstplannen voorgelegd aan de Provinciale Staten van Friesland. Deze plannen stellen voor hoe Friesland een periode van grote economische bloei kan realiseren. Een groep leerlingen uit klas 1 Havo/VWO heeft de afgelopen weken in de Plusgroep gewerkt aan het ontwikkelen van plannen voor een Nieuwe Gouden Eeuw in Friesland. Als afgevaardigde van de Provinciale Staten hoorde Douwe Gerlof Heeringa de plannen aan, vroeg verheldering en gaf de Plusgroep-deelnemers tips over de haalbaarheid van hun plannen. Hij gaf te kennen dat de leerlingen heel goed de gebieden hadden gekozen voor innovatie, waar ook de provincie zelf kansen ziet.  De ideeën rond toerisme, transport, het verbeteren van de handelspositie en duurzaamheid en het opwekken van groene energie passen naadloos in de aandachtspunten van de Provinciale Staten, zo liet hij weten.