Nieuwe deelnemers gezocht voor ringrijden Buitenpost

0
178
_HS20060-ringrijden-2013

BUITENPOST – Het comité dat verantwoordelijk is voor het ringrijden in Buitenpost tijdens de feestweek is op zoek naar potentiële nieuwe deelnemers. Dit jaar vindt het ringrijden plaats op de avond van zaterdag 2 augustus. Het organiserend comité van het historische evenement wil een mooie show bieden. Daarom staat tijdens het ringrijden in Buitenpost de authenticiteit van de aanspanningen voorop. Alles moet kloppen: rijtuig, tuigage, kleding van de koetsier en passagiers. Daar staat dan ook wat tegenover: grote publieke belangstelling en aantrekkelijke prijzen. Voor het schoonste geheel is er bovendien een wel heel bijzondere (wissel-)prijs, namelijk een fraaie Zilveren Zweep, beschikbaar gesteld door Eelco Dijkstra uit Sumar. Deelname aan het ringrijden is tot op heden altijd op uitnodiging geweest. Tot nu toe is het organiserend comité er steeds in geslaagd om voldoende deelnemers te vinden die aan de eis van authenticiteit voldoen. De laatste jaren gaat dit echter wat moeizamer. Een van de oorzaken is dat deelname aan het ringrijden een tijdrovende en kostbare liefhebberij is. Daarom komt het comité graag in contact met potentiële nieuwe deelnemers die over een authentiek rijtuig beschikken of over een mooie replica. Zij worden uitgenodigd zich aan te melden op ringrijderij@chbuitenpost.nl. Meer informatie op telefoonnummer 0511 – 54 37 36 (’s avonds na 19.00 uur). De foto is gemaakt door Hink Speulman van Ad Apte Beheer BV in Buitenpost.