Omstreden boek over zaak Vaatstra uitgedeeld in Oudwoude

0
142

OUDWOUDE – Veel inwoners van Oudwoude en Veenklooster keken vrijdag vreemd op toen zij aan de voordeur een plastic zak met een boek erin aantroffen. In Oudwoude en Veenklooster was huis-aan-huis een boek uitgedeeld over de moord op Marianne Vaatstra in 1999. In het boek wordt gesteld dat Jasper S. uit Oudwoude onterecht veroordeeld is op de moord op Marianne Vaatstra.
Volgens de schrijvers is er sprake van een complot rondom de moord. Alle inwoners van Oudwoude kregen het boek, zo ook burgemeester Bearn Bilker. Aan Omrop Fryslân liet hij weten de actie ‘misselijkmakend’ te vinden. Volgens hem kon echter geen aangifte gedaan worden tegen de verspreiders omdat het huis-aan-huis verspreid werd en niet aan de deur verkocht werd. Veel inwoners van Oudwoude stonden niet achter de actie van de schrijvers van het boek en het duurde daarom ook niet lang voordat de politie gebeld werd. De politie moest even later ingrijpen toen een familielid van Marianne Vaatstra de uitdelers te lijf wilde gaan. De schrijvers hebben aangifte gedaan tegen dit familielid.