Schuurverkoop Aduard nog altijd populair

0
184
Aduard Schuurverkoop

ADUARD – Wie afgelopen zaterdag door Aduard liep, waande zich even in een buitenwijk in de Verenigde Staten. In de tuinen, op de stoep en op de opritten stonden de inwoners van het dorp weer met uiteenlopende koopwaar. Het was weer tijd voor de jaarlijkse schuurverkoop, nu voor de derde keer georganiseerd. Wat eens begon als een promotiestunt tijdens de verkiezing voor het leukste dorp, lijkt nu een traditie te worden. ‘Oranje Getrouw’ organiseert de schuurverkoop. Voorzitter Geert Doornbos vertelt: “Mensen in het dorp vonden het zo leuk, dat we hebben besloten ermee verder te gaan. Met of zonder verkiezing.”
De Schuurverkoop werd gehouden door het hele dorp. Elke verkoper mag op zijn eigen terrein van zijn woning of schuur allerlei spullen te koop aanbieden. De opbrengst hiervan is voor de deelnemers van de schuurverkoop zelf. Dit jaar zijn er zestig deelnemers. Ook vorig jaar was het een groot succes met zo’n twee- tot driehonderd bezoekers. “Alleen het weer gooide toen roet in het eten. ’s Morgens waren er veel bezoekers, maar na de regenbui was het gebeurd met de stroom bezoekers”, aldus Doornbos. Ook dit keer bleef de belangstelling wat achter door de dreigende regenwolken, maar al met al was het weer gezellig.
Ook de buurthuiskamer deed mee met het evenement. De 105-jarige mevrouw Visser – van der Sluis heeft voor de veiling sokken gebreid. De sokken zijn per opbod verkocht voor tien euro. Loes Setestuiver kocht de sokken. “Mijn zoon van twintig draagt ze nu, heeft ze vanaf zaterdagmiddag niet meer uit gehad en vindt ze ‘superchill’.” In totaal hebben negen 80+ dames sokken gebreid voor de verkoop in de Buurthuiskamer, op twee na zijn ze allen verkocht.
De Oranjevereniging blijft dit evenement zeker organiseren nu het zo’n succes blijft. Er wordt zelfs nagedacht om het evenement volgend jaar uit te breiden met een kinderrommelmarkt. “Het evenement begint echt te leven. Vorig jaar hadden we iemand die speciaal vanuit Appingedam kwam. Een drietal uit Den Helder was hier op vakantie, maar ze vonden het zo leuk dat zoiets in Aduard georganiseerd werd. Het is gewoon hartstikke gezellig.”