Tjerk Jansma

0
200
Tjerk Jansma

BURGUM – Vanavond staat de 21-jarige Tjerk Jansma uit Burgum in de aula van de muziekschool de Wâldsang in Buitenpost voor zijn D-examen elektrische gitaar. Voor deze gelegenheid heeft hij een band samengesteld die bestaat uit Tijmen Bijker op gitaar, Bareld Westra op toetsen, Johannes Huisman op basgitaar en Roel Meijer op drums. Het programma bestaat uit stukken van o.a. Porcupine Tree, Joe Satriani en eigen werk met zijn band New Sense Memory, dat momenteel naast Tjerk bestaat uit Piter Reitsma zang en gitaar en Anne Martin Koree op drums. Met deze band bracht Tjerk in 2013 de CD ‘Trivia’ uit. Tjerk begon op 9-jarige leeftijd met keyboard en switchte na 4 jaar naar elektrisch gitaar. Op dit instrument heeft hij zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Zijn gitaardocent Menno Bonnema is dan ook zeer lovend over hem: ‘Tjerk is niet alleen een talentvol gitarist maar ook nog eens een keiharde werker, een unieke combinatie, ik kijk dan ook met veel plezier terug op de jaren dat hij bij de Wâldsang actief is geweest. Ik heb alle leerdoelen met hem bereikt. We zullen in de toekomst nog veel meer van hem gaan horen”, aldus Menno Bonnema. Het voorprogramma zal worden verzorgd door het aanstormende talent Tijmen Bijker (gitaar), hij gaat samenspelen met Bareld Westra (toetsen), Sytze Bruining (bas) en Pim Ravensbergen (drums).