Trekkertrek Sebaldeburen weer gegroeid

0
156

SEBALDEBUREN – Aankomende vrijdag en zaterdag wordt de achttiende trekkertrek in Sebaldeburen gehouden. Daar waar andere trekkertrek wedstrijden veel land tot hun beschikking hebben, is dat in Sebaldeburen niet zo. Het compacte terrein is heel sfeervol, zeker op de vrijdagavond wanneer de verlichting aan is, maar geeft wel veel gepuzzel voor de organisatie. Met een al enkele jaren stabiel deelnemersveld van rond de tweehonderd tractoren, moeten enkele noodgrepen worden toegepast. Zo is de wedstrijdbaan versmald voor de lichtere standaardklassen, kunnen er twee klassen tegelijk verreden worden en ook is de helft van de openbare weg afgesloten. Daarover rijden de tractoren na afloop van hun trekpoging terug naar het rennerskwartier. Om ruimte te creëren voor de diverse activiteiten voor kinderen, zoals altijd goed verzorgd met onder andere skeltertrekkertrek en een springkussen op de zaterdag. Daarnaast en dan ook op vrijdagavond is er een grote zandbak en zijn er de traptractortjes. Daar bovenop zijn de demopulls om van te watertanden. Het blijft tot kort voor de trekkertrek Sebaldeburen spannend of de gewenste demo’s gehaald kunnen worden. De trekkertrek Sebaldeburen vindt plaats aan de Munnekeweg Oldekerk dichtbij Sebaldeburen. Vrijdag 27 juni wordt de openingstrek verreden om 18:00 uur en zaterdag begint het spektakel om 09:00 uur. Entree voor de vrijdagavond is 7 euro, zaterdag 8 euro, een combikaart voor beide dagen kost 11 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kijk voor nog meer informatie op www.stres.nl