Verrassingswedstrijd voor jubilaris Posthumus

0
1072
niekerk scheidsrechter posthumus 1

Scheidsrechter fluit veertig jaar bij V.V. Niekerk

NIEKERK – Scheidsrechter Jan Posthumus fluit al veertig jaar bij V.V. Niekerk en dat mocht niet ongemerkt voorbij gaan, zo vonden ze bij de club. Onder valse voorwendselen werd Posthumus naar het voetbalveld gelokt. “Ik dacht dat ik zou gaan barbecueën bij mijn zoon, maar ineens draaiden we eraf bij het voetbalveld”, aldus de verbaasde scheidsrechter. Op het programma stond de verrassingswedstrijd FC Groningen D1 tegen Be Quick D1 die Posthumus mocht fluiten.
“Ik vond het fantastisch”, vertelt Posthumus. De scheidsrechter had niet gedacht dat er nog wat gedaan zou worden voor zijn jubileum, maar niets blijkt minder waar.  “Mijn vrouw zei dat we zouden gaan barbecueën en Johan, mijn zoon, haalde ons op met de auto.” Bij het voetbalveld aangekomen stond er wel soep met brood klaar, dus helemaal hongerig hoefde Posthumus niet aan de wedstrijd te beginnen. Eenmaal aan de soep had hij nog niet door dat hij een wedstrijd moest fluiten. “Ik heb mijn goede kleren aan!”, was zijn eerste reactie dan ook.  Kleindochter Tirza had gelukkig de tas met scheidsrechteruniform meegenomen. “Toen moest ik eraan geloven”, vertelt Posthumus. Aangemoedigd door het publiek dat in grote getale was toegestroomd, floot hij zijn bijzondere jubileumwedstrijd. Na de wedstrijd werd de scheidsrechter ook nog eens verrast met een onderscheiding als erelid en een mooi bordje van de vereniging, met enkele woorden van dank en een gouden fluitje. “Dit krijgt een heel mooi plekje.”
Naast het fluiten bij V.V. Niekerk, fluit Posthumus ook bij Gruno en GVB en is hij wedstrijd secretaris. Ook heeft hij voor de KNVB gefloten. Kortom: hij kan niet stilzitten. “Tja”, vult Posthumus aan, “als ik stilzit word ik stijf.” Een enorme eer vindt hij het allemaal. “Ik wil iedereen bij V.V. Niekerk dan ook bedanken. Het is een prachtige club en geweldig dat ze dit doen.”