‘We moeten pampers en bier meenemen voor onze schoonzoon’

0
237
C1000 Winkelen1

GRIJPSKERK – Met een tikkeltje gezonde spanning lopen Anne Weening en zijn vrouw Dineke donderdagochtend de C1000 in Grijpskerk naar binnen. Het is nog vroeg, de winkel is nog maar pas geopend voor de klanten, maar de eerste klanten zijn al druk bezig met hun boodschappen. Het is een spannende dag voor het koppel uit Opende. Hun schoonzoon Stephan Oostra won via De Streekkrant 1 minuut gratis winkelen bij de C1000 in Grijpskerk. Maar toen hij het bewuste telefoontje kreeg met het goede nieuws, was hij juist druk bezig de koffers te pakken voor een vakantie naar Mallorca. Gelukkig waren zijn schoonouders net tijdens dat telefoontje op de koffie, waardoor de prijs al snel doorgespeeld werd naar dit echtpaar. Er werden echter wel door schoonzoon Stephan wat eisen gesteld aan de vervangende deelname door het stel. ‘We moeten van hem wel pampers meenemen, en als het kan een kratje bier,’ lacht Dineke. ‘Spullen die maar kort houdbaar zijn hoeven we voor hem niet mee te nemen, dat is toch bedorven tegen de tijd dat zij terug zijn van vakantie!’ Eigenaar Johan Arkema van de C1000 in Grijpskerk begroet het paar met een grote glimlach. ‘Zijn jullie hier wel eens in de winkel geweest?’ vraagt hij, wat de Weenings ontkennend beantwoorden. ‘Wij komen uit Opende, dus dan kom je hier eigenlijk nooit,’ zegt Anne. ‘Nou, kijk dan eerst maar eens op jullie gemak rond in de winkel waar alles staat. Dat maakt het wel zo makkelijk zometeen, een minuut winkelen is namelijk zo om!’ aldus Arkema.

Op hun dode gemak lopen Anne en Dineke door de supermarkt. ‘Wat een mooie winkel is dit,’ zegt Dineke. ‘Lekker overzichtelijk, wel zo makkelijk voor straks!’ Het echtpaar mag dan namens hun schoonzoon gratis gaan winkelen, zelf hebben ze ook nog wel een paar wensen. ‘Vlees is altijd handig, en wasmiddel komt natuurlijk ook altijd van pas,’ zegt Dineke. Het koppel werkt in alle rust aan hun tactiek. ‘Eerst naar het pad van de wasmiddel, dan direct door naar de pampers, het pad erachter zijn de kratten bier en als we dan nog tijd over hebben moeten we nog helemaal naar achteren, naar het vlees,’ somt Dineke op. Anne ziet de planning wel zitten, al ziet hij het moeilijk voor zich dat dat allemaal in 1 minuut moet gaan lukken. ‘We hebben maar 1 minuut, we mogen al blij zijn als de pampers en het bier in die tijd lukken!’

Eenmaal terug bij de kassa staat Johan Arkema klaar met de spelregels. Deze liegen er niet om. Zo moet er één hand aan de winkelkar, mag er van ieder product maar één artikel mee en is de minuut voorbij, dan is die ook echt voorbij. De Weenings gaan in de startblokken en zodra Arkema het startsein geeft stormen ze de winkel in. Een paar pakken wasmiddel gaan al snel het karretje in, waarna de pampers, van zowel het huismerk als het A-merk ingeladen worden. Anne grist in de race naar de kratten bier nog een heuse Bavariadress mee, waarna twee kratten bier met ietwat moeite het karretje in worden gehesen. ‘Jullie hebben nog vijftien seconden!’ roept Arkema, waarna Dineke koste wat kost nog naar het vlees wil. Halverwege staat echter een winkelkarretje in de weg, waar het tweetal nog tegenaan botst. Precies wanneer de zestigste seconde is aangetikt staat het tweetal bij het vlees. ‘Neem nog maar wat mee,’ lacht Arkema. ‘Zo streng ben ik nou ook weer niet.’ Buiten adem komen Anne en Dineke bij de kassa. ‘Zo, 1 minuut is veel te kort! Ze moesten er twee minuten van maken!’ lacht Dineke. Bij de kassa mag Dineke zelf de producten langs de scanner halen. Als een volleerd kassamedewerkster scant ze de producten, waarbij de bij ieder product de prijs ziet oplopen. Al met al heeft het echtpaar in een minuut tijd voor 125 euro en 6 cent in hun karretje weten te stoppen, een mooie score wat Arkema betreft. ‘Daar kan de schoonzoon maar blij mee zijn!’ Ook Anne en Dineke zijn tevreden met hun opbrengst. Arkema verrast het echtpaar nog met een aantal posters van het Nederlands elftal voor de kleinkinderen en overhandigt hun het bonnetje als bewijs. ‘Laat dat maar aan de schoonzoon zien. Hij zal trots op jullie zijn!’