Zuidhorn kan toch niet zonder Kanaalpop!

0
208

ZUIDHORN – Het is menens voor het festival Kanaalpop. Na zes succesvolle jaren kan het maar zo zijn, dat het terrein aan het Van Starkenborghkanaal dit jaar leeg en stil blijft. De gratis toegang is iets waar de organisatie trots op is, maar maakt het hen dit jaar wel moeilijk. Om het festival te organiseren is er namelijk wel een budget nodig. Andere jaren werd dit door sponsoren bijeen gebracht; dit jaar is er gekozen voor een andere aanpak. Via crowdfunding hoopt de organisatie het streefbedrag van 15.000 euro op te halen. Bij het ter perse gaan van deze krant stond de teller op 1811 euro, opgebracht door 53 supporters. Er is dus nog wel een weg te gaan.
Een ieder die met veel plezier ieder jaar weer geniet van Kanaalpop, wordt nu opgeroepen de organisatie te helpen en dus te doneren. Kun je een tientje missen, heb je er dertig euro voor over of houdt het met vijf op? Ga naar voorjebuurt.nl/project/kanaalpop en geef! Wie doneert, krijgt niet alleen de zekerheid van een leuk festival terug, maar er zijn ook leuke gadgets beschikbaar.
De tijd dringt wel, want de deadline van 15 juli komt hard dichterbij. En als dan het streefbedrag niet gehaald is, kan het maar zo zijn dat Zuidhorn dit jaar niet het middelpunt van muziek en gezelligheid is. En dat kan toch niet waar zijn?