Achtkarspelen gaat op ‘missie Suárez’

0
128

BUITENPOST – Om de gemeente Achtkarspelen financieel gezond te houden gaat het college de Suárez-methode toepassen, vertelde wethouder Gerda Postma (PvdA) afgelopen donderdag. Volgens Postma is het nodig dat de gemeente zich met de tanden vastbijt in de nieuwe periode. Toch kan het wat betreft de oppositie allemaal nog wat concreter.
Grote problemen had de coalitie niet met de prestaties van het huidige college. Wel moeten de wethouders volgens voorman Sjoerd Groenhof van de FNP actiever achter de NUON-gelden aan. Hij vindt dat het geld geïnvesteerd moet worden in de hele provincie.
Kritischer waren de geluiden bij het CDA. Lydeke Zandbergen benadrukte nogmaals dat de partij na de verkiezingen graag bestuursverantwoordelijkheid had genomen. “Wij hadden graag meegeschreven aan een collegeprogramma en niet een uitgeklede versie van het verkiezingsprogramma van de PvdA,” zei ze. “Wat ons betreft had het allemaal wel wat ambitieuzer gekund. Het college wil het werkloosheidspercentage terugbrengen tot op het Friese niveau, maar waarom niet onder dat gemiddelde? Het CDA vindt dit defensief en futloos.” Ook de ChristenUnie benadrukte nogmaals dat het college snel met concrete plannen moet komen.