Bijzondere resultaten leerlingen muziekschool

0
1593
MUZIEK EXAMEN

WESTERKWARTIER – Voor het eerst heeft een leerling van Kunstbedrijven Westerkwartier een keyboard D examen gedaan. Aukje de Vries uit Zevenhuizen heeft al jaren les van docent Henk Puister. Dit jaar heeft ze zich onder zijn begeleiding voorbereid voor het moeilijke D examen. Dit is voor gecertificeerde muziekscholen het hoogste examen dat er te halen valt.
Voor een goed gevuld CCZ gebouw in Zuidhorn liet ze de vele mogelijkheden van het instrument aan het publiek horen. Tijdens haar studie aan kunstbedrijven Westerkwartier heeft Aukje zich ook nog toegelegd op het bespelen van het accordeon. Ook op dit instrument speelde ze nog een swingende compositie. Naast Aukje deed ook nog Bente van der Heide haar C examen dwarsfluit in het openbaar. Bente is een leerling van dwarsfluitdocente Mirjam Kok.