“Buitenpost heeft de naam een ambtenarendorp te zijn”

0
145
Theun nicolai 2013

De Swadde wordt opgeknapt voor een half miljoen

BUITENPOST – Het dorp Buitenpost heeft de kenmerken van een ambtenarendorp: het is saai, initiatieven zijn ingehouden en plannen zijn niet altijd even flitsend. Tot die conclusie kwam PvdA-leider Theun Nicolai donderdag. Echter is Nicolai het met deze typering oneens. Hij zei dit tijdens de behandeling van het nieuwe plan voor sportcomplex De Swadde in het dorp. Het plan haalde het, maar desondanks kwam Nicolai in aanvaring met het college.
Wat Nicolai steekt is dat raadsleden regelmatig pas op het laatste moment geïnformeerd worden over nieuwe plannen. Ditmaal ging het over een nieuw sportplan, waarvoor de verenigingen aan De Swadde 180.000 euro meer krijgen. Later moeten zij dat geld weer terugbetalen aan de gemeente. “Het college faalt er alweer in om de raad op een goede manier in positie te brengen. Weer worden we gigantisch onder druk gezet door iets van een verklarende mail, waar we het vertrouwen maar in moeten hebben. College, hou eens op met sjoemelen,” zei hij. “Er komt een moment dat dit niet meer geaccepteerd wordt.”
Wethouder Marten van der Veen (FNP) zei de frustraties van Nicolai te snappen, maar ook dat niet eerder met het plan gekomen kon worden. “Het is niet eerder gelukt om dit op te sturen. Er is heel hard gewerkt op het gemeentehuis en bij de verenigingen om dit rond te krijgen,” zei hij. Nu de gemeenteraad instemde met het plan kunnen op het sportpark een kunstgrasveld voor de korfbalvereniging aangelegd worden en twee natuurgrasvelden voor de voetbalverenging gerenoveerd. Om het plan te realiseren wordt in totaal € 500.000,- geïnvesteerd.