Diny neemt na meer dan veertig jaar afscheid van zwembad

0
876
Oldekerk - afscheid Dinie

OLDEKERK – Zwembad Eekeburen in Oldekerk bestaat 43 jaar. Zo lang is Diny ook al werkzaam bij het zwembad. Eerst vrijwillig, later in vaste dienst. Diny is 65 geworden en voor haar is het – nu 43 jaar later – tijd om afscheid te nemen van het zwembad. Dat Diny gemist gaat worden, bleek wel tijdens de goedbezochte receptie afgelopen donderdagavond. Mieke van der Veen van het zwembad vertelt: “Zowel door de collega’s als de zwemmers zal zij heel erg gemist worden. Ze is heel flexibel en staat altijd voor iedereen klaar.”
Jan Bakker vertelt over Diny’s tijd bij het zwembad. Hoe ze eigenlijk al vanaf het begin af aan bij het zwembad in de toenmalige gemeente Oldekerk betrokkken is. In 1971 werd Diny secretaresse van de Stichting Instructiebad. “Die functie kreeg zij niet voor niks. Daarvoor was zij actief in de werkgroep die ijverde voor het tot stand komen van het zwembad. De Stichting Instructiebad was de voorloper en het prille begin van de geschiedenis van de huidige stichting Sportcentrum Eekeburen.”
Een klein groepje mensen – waaronder Diny – ijverde vanaf het eind van de jaren ’60 om een zwembad in de gemeente Oldekerk te realiseren. In de eerste instantie leek het niet haalbaar: een zwembad was te duur. Een instructiebad bleek wel haalbaar. Op 21 augustus 1971, tijdens de feestweek, werd het instructiebad officieel geopend. Het eerste verslag dat Diny als secretaresse schreef, was van de vergadering van 30 november 1971. Een stukje uit haar eerste verslag: “Er wordt meegedeeld dat de verf voor het bad aanwezig is en dit zal als het mogelijk is voor de winter versmeerd moeten worden vanwege het grondwater. Verder wordt er afgesproken dat het bad in de winter vol water zal staan, hierin zullen houtresten worden gegooid en het ijs zal steeds worden losgekapt.”
Sinds 1971 is er heel wat veranderd. Diny heeft het allemaal meegemaakt. Diny is het gezicht van het zwembad. Bakker: “Alhoewel wij die functie niet officieel kennen, was zij voor velen een gastvrouw en aanspreekpunt. Met Diny vertrekt een collega, die gewaardeerd wordt om haar collegialiteit en betrokkenheid. Voor Diny zal het, denk ik, na al die jaren best moeilijk zijn om iets te laten rusten waar ze zich zeer bij betrokken voelde. In zekere zin mag je dat ook positief noemen. Want afscheid nemen zonder deze gevoelens zou kunnen betekenen dat je blij bent dat je er vanaf bent.”
Om Diny een blijvende herinnering van het zwembad mee te geven, hebben alle medewerkers een libdup opgenomen. Ook haar kleindochters komen in de libdup voor. Diny genoot er zichtbaar van. “Een prachtige herinnering”, zo vindt ze.