Eddy van der Let

0
158
Eddy van der Let

Voorzitter stichting let’s sport
“Voor de vierde keer organiseren we de ‘Outdoor Kids Vakantieweek’ in Grootegast en voor de derde keer in De Marne. Ik ben ook werkzaam voor het Huis van de Sport en een paar jaar geleden hadden we het over de groep kinderen voor wie sport of een vakantie minder vanzelfsprekend is. In elke gemeente zijn er immers gezinnen die mindere financiële middelen hebben. Voor die groep besloten we een laagdrempelige vakantieweek te organiseren. We gingen met gemeentes in gesprek of zij ook iets wilden bijdragen. Na het succes van de eerste vakantieweek zagen ook zij in dat dit een goed initiatief is. Tijdens de week gaan kinderen onder professionele begeleiding verschillende leuke activiteiten doen, zoals boogschieten, zwemmen, kanoën en voetballen. Het zijn echter niet alleen kinderen uit de doelgroep, hoewel deze groep wel als eerst wordt aangeschreven. Een leuk kamp is het belangrijkste, daar hoort ook een bepaald aantal deelnemers bij. In Grootegast hebben vorig jaar 72 kinderen meegedaan, is De Marne schommelt dat aantal rond de 40. Per kamp gaan er vier of vijf professionele begeleiders mee. Het doel van de vakantieweek is ook om kinderen lekker te laten bewegen. Nieuw dit jaar is dat we ons ook gaan richten op voeding. Zo gaan we ouders voorlichting geven over de oorzaak van een goed ontbijt. We merken dat sommige kinderen niet of nauwelijks ontbijten, zij hebben in de ochtend een stuk minder energie als andere kinderen. Tijdens de vakantieweek organiseren we ook een speurtocht, waarbij ook een bezoekje aan de supermarkt wordt gebracht. Daar gaan de kinderen opdrachtjes doen en leren ze wat gezond en minder gezond is. Verder blijven de hoofdactiviteiten hetzelfde als vorig jaar, al zijn we altijd op zoek naar nieuwe dingen. Zo is dit jaar het levend stratego nieuw, net als de highland games. Ook gaan we wat meer organiseren bij het zwembad, zoals waterpolo, maar dan op een speelse manier. We verzinnen altijd wel weer wat nieuws. En dat wordt gewaardeerd. Kinderen en ouders zijn altijd zeer positief over deze week!” De Outdoor Kids Vakantieweek gemeente Grootegast kost €60,-. Je kunt je opgeven bij Eddy van der Let via info@imsportevents.nl of 06-21218777 voor 3 juli.