FNP wil uitkeringstrekkers aanpakken

0
147

BUITENPOST – Mensen met een uitkering, die niet willen werken, mogen van de FNP hard worden aangepakt. Dat zei Tjibbe Brinkman donderdag tegen verantwoordelijk wethouder Gerda Postma (PvdA).
“Het wordt tijd dat de mensen aangepakt worden die niet willen werken. Laat hen maar het groenwerk doen, dat we nu hebben wegbezuinigd,” stelde Brinkman. “Er wordt van iedereen solidariteitszin verwacht. Graag zie ik daarom nu een compleet plan om deze misstanden aan te pakken.”
Met dat plan wilde Postma niet komen. “Ik blijf idealistisch,” zei de wethouder. “Maar ook blijf ik mijn energie erin stoppen om de mensen op de best mogelijke plek te krijgen. Als ze echt niet willen.” Voor Brinkman was dit niet genoeg en hij zette de situatie daarmee op scherp. “Al voor de crisis zaten er meer dan 400 mensen in deze gemeente in de bijstand. Ik heb een buurman die zegt dat hij wel gek zou zijn om aan het werk te gaan, omdat hij ook een uitkering krijgt. Het is een groep die chronisch niet aan het werk wil. De mienskip begint zich steeds meer aan deze mensen te ergeren.”