Jaarlijkse Oerboerendag heeft uitgebreid programma

0
133

BUITENPOST – Op zaterdag 5 juli organiseert het IJstijdenmuseum de Oerboerendag. De op deze dag geplande activiteiten vinden plaats op het terrein van De Kruidhof en in en rond het IJstijdenmuseum.
De experimentele archeologen, Anneke en Roel Meier, laten zien hoe in de prehistorie stenen werktuigen en andere gebruiksvoorwerpen werden gemaakt in de tijd dat de eerste boeren zich hier vestigden. In de wijde omgeving van Buitenpost zijn werktuigen van steen van deze mensen gevonden.
Op het terrein van de Kruidhof is een handboogschietbaan gemaakt. Het boogschieten wordt georganiseerd door de Handboogschietclub uit Surhuisterveen. Mensen van deze  club zullen op professionele wijze het boogschieten begeleiden. De baan is vanaf 11.00 uur beschikbaar.
In de prehistorische tuin wordt broodbakken boven open vuur georganiseerd. In en bij het IJstijdenmuseum zullen ook verschillende jeugdactiviteiten plaatsvinden, zoals een kleurplaat kleuren, sieraden maken en het beschilderen van schelpen en platte zwerfstenen. Ook wordt er een speurtocht georganiseerd en wordt er geschminkt. Naast de verschillende activiteiten is er ook een kraam opgesteld met boeken over de prehistorie en de geologie van onze omgeving. Ook zijn er fossielen, zwerfstenen, mineralen en schelpen te koop.