Nationale Kampioenen in ronde van Kloosterburen

0
127
Kloosterburen - dikkebandenrace

KLOOSTERBUREN – De 35e Wielerronde van Kloosterburen is afgelopen zaterdag verreden. De organisatie is bijzonder in zijn sas met de Nationale Amateurkampioen Taeke Oppewal aan de start. Hierbij ondervond hij dit jaar geduchte concurrentie van sterke renners de Friese amateurkampioen Marcel Wijnands, Henk Weerman, Ard Veneman, Gert van Veen, Sjaak Eijgenhuisen en outsider Richard Konijn. Ter ere van het zevende lustrum staat er een nieuw onderdeel op het programma: 50 kilometer voor vrouwen. De organisatie heeft hierbij gekozen voor een combinatiewedstrijd waarin ook juniorvrouwen en nieuwelingenmeisjes mogen starten. Ook hier een sterk veld met de Nederlandse Kampioen veldrijden Manon Bakker. Bekende rensters als Marit Cent, Lisa de jong en de Noorhollandse Cindy de Vries zullen voorin meestrijden. Gestart werd met de zogenaamde Rabo Dikke Banden Race, een evenement op gewone fietsen voor kinderen van de basisscholen uit Kloosterburen en het Marne gebied. Aansluitend startte een Landelijk Jeugdtoernooi voor jongens en meisjes licentiehouders van 8 tot en met 14 jaar.