PvdA pleit voor aanpak van weesfietsen

0
109

ZUIDHORN – Weesfietsen op het station van Zuidhorn moeten in de toekomst tot het verleden behoren. Althans, als het aan de PvdA in Zuidhorn ligt. “Op sommige fietsen zit zelfs geen zadel,” wist voorman Mark Veenstra zijn collega-raadsleden te vertellen. “Toch treedt de gemeente niet handhavend op en dat geeft afbreuk aan de ruimte.” Hij vroeg burgemeester Bert Swart (CDA) waarom deze fietsen niet verwijderd worden. Dezelfde Swart zij wel op de hoogte te zijn van het probleem en ernaar te kijken, maar legde ook uit dat het erg complex is om de fietsen zomaar weg te halen. “Als ze er een aantal weken hebben gestaan worden ze weggehaald en gelden ze als gevonden voorwerp.” Mochten de fietsen daarna nog niet worden opgehaald, dan worden ze weggegooid.