Teus Dorrepaal

0
1433
Teus Dorrepaal

REGIO – De provincie Fryslân gaat 1,2 miljoen euro vrijmaken voor de F-top, een plan van het CDA om werklozen in de Friese technieksector praktijkgericht op te leiden en hen zo meer kans op een baan te bieden.
Het het vaststellen van het uitvoeringsprogramma Wurkje foar Fryslân op 25 juni is ook het budget voor de F-top gereserveerd. Initiatiefnemers Teus Dorrepaal uit Makkinga is erg blij met het dit nieuws. ‘Er zijn nog teveel mensen uit de sector die werkloos thuis zitten.’ Op 1 juli 2013 diende het CDA een plan in voor een pilot met een Frysk Technisch Onderwijsplatform (de F-Top), waarbij werkloze vakmensen uit de metaalsector hun vaardigheidsniveau op peil kunnen houden.
‘Werklozen kunnen onder andere extra scholing krijgen en stages lopen,’ licht Dorrepaal toe. ‘Daarmee vergroten zij hun kansen om weer een baan te krijgen.’ Ook voor net afgestudeerden is de F-Top handig: scholen lopen met de kennis nog vaak achter bij het bedrijfsleven. De F-Top moet dat gat gaan overbruggen. Het gehele plan voor de F-top is nog niet helemaal klaar, maar het budget is al wel veilig gesteld. Initiatiefnemer Dorrepaal hoopt dat de F-top in september dit jaar van start kan.