Tinus Zuiderveld (61) uit Grootegast loopt voor goede doel

0
191
Tinus uit Grootegast

GROOTEGAST – Tinus Zuiderveld (61) uit Grootegast loopt dit jaar voor de zesde keer de Nijmeegse Vierdaagse. Net als veel andere wandelaars kiest Tinus ervoor om zichzelf bij deze tocht te laten sponsoren. Hij doet dit via de Vierdaagse Sponsorloop, de website waarop deelnemers aan de Vierdaagse die voor het goede doel willen lopen, dit eenvoudig kunnen regelen. Dit jaar loopt Tinus voor de Stichting Sclerodermie. Hij vertelt: “Mijn vrouw Alie heeft systemische sclerodermie, een zeer ernstige ziekte. Sclerodermie wordt ook wel verharde huid genoemd. Het is een immuniteitsziekte waarbij verdikking en verlittekening van de organen optreedt. Hierdoor gaan die minder goed presteren. Dit betreft bij Alie de slokdarm, nieren, lever en het gehele darmstelsel. De ziekte is onomkeerbaar.” Vorig jaar deed Tinus ook mee aan de Vierdaagse Sponsorloop, toen voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). “Ik ben namelijk zelf stomadrager en moet mezelf vier keer per dag katheteriseren, als gevolg van colitis ulcerosa, een darmziekte die ik acuut kreeg”, vertelt Tinus. Eind juni heeft Tinus al 79 sponsors vergaard voor zijn deelname aan de 98ste Vierdaagse. Gezamenlijk zorgen die ervoor dat het bedrag op de teller van Tinus op maar liefst € 3.502,- staat. Tinus staat daardoor in de top 10 van lopers die het meeste geld ophalen via de Vierdaagse Sponsorloop. Wilt u Tinus ook sponsoren? Kijk dan op www.devierdaagsesponsorloop.nl.