Tuinenfietstocht in Harkema

0
104

HARKEMA – Op zaterdag 12 juli wordt vanuit De Spikeet in Harkema opnieuw de bekende tuinenfietstocht georganiseerd. Het is zo langzamerhand in en buiten Friesland bekend dat de leden van de vereniging Tuindorp Harkema, met wie deze tocht georganiseerd wordt, prachtige tuinen hebben aangelegd. Daarbij zijn uitgestrekte landschapstuinen met prachtige bloemperken en grote vijvers maar ook kleine tuinen achter of rondom een woning waar een  liefhebber kan genieten van de kleur en de geur van de mooiste bloemen.
De inschrijving en de start vindt plaats in openluchtmuseum De Spitkeet, De Dunen 3, 9281 KT, Harkema. Opgave van te voren is niet nodig. De tocht van ongeveer 10 km voert de deelnemers niet alleen door Harkema maar ook door de prachtige omgeving met zijn houtwallen en elzensingels. Men kan starten vanaf 9.00 uur, kan dan 7 tuinen bezoeken en wordt uiterlijk om 17.00 uur weer in de Spitkeet terug verwacht.