Uitkeringsgerechtigden vinden baan in foodsector

0
136

REGIO – Twaalf mensen met een uitkering uit de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a., Opsterland, Smallingerland en Tytsjerksteradiel hebben de opleiding Technisch Operator Food succesvol afgerond. Alle twaalf deelnemers krijgen per direct een baan aangeboden bij AB Vakwerk en zijn daarmee verzekerd van een fulltime baan voor de duur van een jaar. In de komende jaren wordt een toename in de vraag naar operators in de voedingsindustrie verwacht. In maart ontstond de gedachte om vast voor te sorteren op deze vraag en hebben gemeenten de handen ineen geslagen om samen met AB Vakwerk een aantal mensen op te leiden. In mei zijn twaalf gemotiveerde kandidaten van start gegaan met de korte durende opleiding voor Technisch Operator Food. Alle kandidaten zijn geslaagd voor de opleiding. Maandag 30 juni starten de mensen met hun baan via AB Vakwerk en zijn ze uitkeringsonafhankelijk geworden.