Vitaliteit dorpen in beeld op nieuwe website

0
117

DE MARNE – De gemeente De Marne  heeft in het kader van de Woon- en Leefbaarheidsmonitor een dorpenwebsite ontwikkeld. Informatie over alle dorpen van De Marne is bij elkaar gezet op de website: http://dorpen.demarne.nl. Met deze informatie wordt de vitaliteit van dit gebied zichtbaar gemaakt. Met de dorpen wordt intensief samengewerkt om het “Marnegebied”  goed op de kaart te zetten. Drie dorpen hebben als eerste hun dorp in eigen woorden beschreven en bovendien de leefbaarheid  in beeld gebracht door middel van filmpjes:  Mensingeweer, Warfhuizen en Vierhuizen. Zo is er een filmpje te zien van de tulpenfair in Vierhuizen. Daarnaast hebben zij meegedacht over de factsheets die per dorp zijn uitgebracht. Op dit moment bevat de website alleen de filmpjes en beschrijvingen van de drie proefdorpen, de overige dorpen zullen in de komende periode volgen. De website bevat wel factsheets van alle 21 dorpen. Voor degenen die geen internet hebben: ze zijn ook aan te vragen bij de gemeente.