“We zijn beretrots op de nu prachtige Dorpsvenne”

0
146
Zuidhorn Dorpsvenne-8

Aldi en Poiesz openen deze week hun deuren

ZUIDHORN – De Poiesz en de Aldi openen hun deuren op woensdag 2 juli. Daarom vinden deze week verschillende activiteiten plaats bij de Dorpsvenne in Zuidhorn. Er wordt een ballonnenwedstrijd georganiseerd, er is muziek en ook zijn er aantrekkelijk acties. Op de vrijdag en zaterdag is er voor de kinderen een springkussen en op zaterdag wordt ook een gezellige braderie georganiseerd. Bill Baboon en zijn leerlingen spelen gezellige liedjes. Arnold Wegman van de dierenspeciaalzaak licht de activiteiten toe: “We zijn beretrots op de nu prachtige Dorpsvenne en de nieuwe winkels zien er fantastisch uit, dus tijd voor een feestje!”

De Dorpsvenne en het terrein waar het voormalige Super de Boer pand heeft gestaan, hebben een totale metamorfose ondergaan. De werkzaamheden zijn bijna afgerond. Momenteel worden de puntjes op de i gezet. Daarom zijn de activiteiten deze week slechts een voorproefje. De ‘echte’ grote opening van het verbouwde winkelcentrum vindt begin  oktober plaats. Dat belooft een grote happening te worden, waarover de organisatie nu nog niet te veel kwijt wil. Dat het een groot feest gaat worden, staat voorop. 
De ondernemers hebben een tijdje in de verbouwing gezeten, maar Wegman vertelt dat de overlast erg mee viel. “En met de gemeente Zuidhorn hebben we steeds een hele fijne samenwerking gehad. Het overleg was helder, evenals de flexibiliteit en de bereidwilligheid. Zo kan er samengewerkt worden!

Dat vind ook Marja Schuiling, van Schuiling Wonen en Slapen. Sterker nog, ze zal de bouwers straks nog missen. “Ze brachten een stukje levendigheid en gezelligheid mee. Alles ging altijd in goed overleg. Maar we hebben er natuurlijk een prachtig plein voor terug. En daar is het allemaal om te doen geweest.”

Dat beaamt ook Wegman. “Het nieuwe winkelpand oogt schitterend, het plein ziet er prachtig uit en de parkeergarage onder het nieuwe pand is heel klantvriendelijk door de brede toegangsweg. Komende maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Er komen bomen, bankjes en ook wordt er mooie verlichting aangebracht. Kortom: we hebben nu een knus en gezellig plein in Zuidhorn om te vertoeven en te winkelen. Ons winkelhart is er eentje geworden om trots op te zijn.”

Enkele voordelen van de nieuwe
Dorpsvenne op een rij: 
-    Parkeren in de parkeergarage is gratis
-    Inladen van een zwaar artikel is
    mogelijk voor de winkels aan de
    Dorpsvenne voor maximaal 5 minuten
-     Zuidhorn heeft een compleet
    winkelaanbod en is een nog
    gezelliger winkeldorp geworden

Zuidhorn Dorpsvenne-2

Zuidhorn Dorpsvenne-4