“We zijn nog steeds niet op de helft”

0
90

ZUIDHORN – ‘Zuidhorn kan toch niet zonder Kanaalpop!’, kopte De Streekkrant vorige week. Voor het eerst in zes jaar leek het er op dat het populaire festival niet door zou kunnen gaan. Door ‘crowdfunding’ wil de organisatie nu geld inzamelen om toch weer een gratis festival in Zuidhorn te organiseren. Aan die oproep is – mondjesmaat – gehoor gegeven. Stond de teller vorige week nog op 1811 euro, nu is dat bedrag al opgelopen naar 4201 euro en hebben ondertussen 68 mensen wat gedoneerd. Maar dat is nog niet genoeg, zo laat de organisatie weten. Dit is nog niet de helft van het bedrag, dus er moet echt wat gebeuren nu. Het zal toch niet zo zijn dat Kanaalpop een jaar moet worden overgeslagen omdat er niet genoeg geld is?  Via crowdfunding hoopt de organisatie het streefbedrag van 15.000 euro op te halen. Maar bij crowdfunding moet er dus wel geld ingelegd worden door de ‘crowd’, de mensen dus. Elk jaar komen er ruim vierduizend bezoekers naar het festival. Als iedereen een kleine donatie zou doen, dan zou dat al enorm helpen. Dat is het idee van crowdfunding, dat iedereen een klein beetje bijdraagt, al is het maar een paar euro. De teller blijft tot nu toe steken op 68 donaties, dus er moet nu echt iets gebeuren. Draag jij Kanaalpop een warm hart toe? Ga dan naar www.kanaalpop.nl en doneer!