Wethouder reikt certificaten uit

0
150
Burgum - diploma mvo

BURGUM – Negen derdejaars havo/vwoleerlingen van het CSG Liudger in Burgum hebben donderdag uit handen van wethouder Houkje Rijpstra hun mvo-certificaat ontvangen.
Het mvo-certificaat is het bewijs voor het succesvol afronden van de drie jaar meertalig voortgezet onderwijs. Eén van de leerlingen, Oane Rijpma, sprak een dankwoord uit in het Engels. Daarin bedankte hij wethouder Houkje Rijpstra, de heer Duijff als vertegenwoordiger van de provincie Fryslân en de docenten voor het geven van de vakken. Teamleider Roelof Dijkstra had tot slot nog een verrassing voor de wethouder. Leerling Femke Postma overhandigde haar het eerste exemplaar van een glossy, die de leerlingen voor het vak ‘Fryske Kultuer’ hadden gemaakt.
Meertalig voortgezet onderwijs (mvo) is een onderwijsvorm waarbij de leerlingen vakken volgen in het Engels, het Frysk en het Nederlands. Ter afronding hebben de leerlingen voor het vak Frysk de Frisiatoets en voor het vak Engels het Anglia-examen gemaakt. Het Anglia-examen wordt in Engeland nagekeken. Daarom ontvangen de leerlingen in een later stadium nog het Anglia-certificaat; een certificaat dat aantoont dat de leerlingen een goed niveau van Engels beheersen.