Zwarte band voor Martijn van der Veen

0
160
martijn-vd-veen

ZUIDHORN – Judoka Martijn van der Veen uit Zuidhorn is op zaterdag 21 juni geslaagd voor zijn zwarte band (1e dan) judo. De examens voor een zwarte band moeten voor een regionale commissie in Assen worden afgelegd en staan als zeer zwaar bekend. Martijn van der Veen had hard naar dit examen toegewerkt. Van der Veen, die zowel bij judoschool Renshu als bij judovereniging Grootegast traint, trainde afgelopen maanden gemiddeld vier keer in de week. Hij heeft een vrijstelling gekregen op het kata onderdeel, een gevechtsritueel die normaal afgelegd moet worden op een examen, omdat hij honderd punten heeft verdiend met wedstrijden. De onderdelen die Martijn van der Veen wel heeft moeten afleggen, zijn tachi-waza (staand judo) en ne-waza (grondgevecht). Hierbij moest hij een groot aantal judoworpen, verwurgingen, armklemmen en controleertechnieken. De examinatoren waren zeer tevreden over de getoonde worpen, gecombineerde worpen als gedemonstreerde overnames, waardoor Martijn de zwarte band heeft verdiend.