Afscheid van meester en juf één grote verrassing

0
163
Twijzelerheide - meester met de vut

TWIJZELERHEIDE – Meester Wolter en juf Anke zullen hun laatste schooldag op OBS It Twaspan in Twijzelerheide niet snel vergeten. Voor de leerlingen was er een vossenjacht door het dorp georganiseerd, en de juf en meester moesten uiteraard fungeren als vos. Meester in een bloedheet vispak, juf met feestelijke kleding. Eenmaal aangekomen op hun bestemming als vos bleek er een spandoek te hangen voor de beide leerkrachten. ‘Juf een nieuwe baan, meester gaat VUTvissen, It Twaspan zal hen erg gaan missen’, stond op het spandoek te lezen. Op de vraag of meester dan zo’n visfanaat is moet hij lachen. ‘Nee hoor, ik ga mijn tijd aan het mennen besteden.’ Juf Anke vertrekt na jaren op It Twaspan les te hebben gegeven naar OBS De Mienskip in Buitenpost. ‘Ik ga het hier zeker wel missen, maar ik heb ook zin in een nieuwe uitdaging.’