Buitenpost geeft SC Heerenveen prima partij

0
284
Buitenpost - sc heerenveen - buitenpost

BUITENPOST – Buitenpost speelde vorige week een oefenduel tegen de profs van SC Heerenveen. De thuisclub verkocht de huid duur en was na afloop trots op de 1-6 eindstand. Niet gek voor de eersteklasser, die met passie speelde en het kwaliteitsverschil compenseerde met een tomeloze inzet.
SC Heerenveen trad met twee verschillende teams aan. De 22 spelers kregen van de nieuwe trainer Dwight Lodeweges allemaal één helft de kans zich te laten zien. Voor de rust wisten de profs twee keer te scoren. Huser opende na tien minuten de score, terwijl Basacikoglu de ruststand op 0-2 bepaalde. Ondanks de magere afspiegeling van het krachtsverschil, was trainer Lodeweges tevreden over het eerste bedrijf.
Gelukkig voor de ruim 1500 toeschouwers vielen er na de thee meer goals. Luciano Slagveer maakte de 0-3 en was even later ook verantwoordelijk voor de vierde goal van SC Heerenveen. Het dappere Buitenpost deed vervolgens iets terug. Jorrit Terpstra was de gebraden haan en maakte de 1-4, een beloning voor het met veel inzet spelende Buitenpost. Een minuut na de goal van Terpstra vergrootte Yannick Wildschut de marge alweer. Het slotakkoord was opnieuw voor Slagveer. Hij bepaalde met zijn derde van de avond de eindstand op 1-6. SC Heerenveen maakte een goede indruk. De nieuwe trainer wil echt voetballen en legde de nadruk op een goede veldbezetting. Dat kost even tijd, maar Lodeweges bewees bij Cambuur al goed een ploeg neer te kunnen zetten. En Buitenpost? Dat werkte keihard. Dat streed voor wat het waard was en zag al die inzet beloond met een eretreffer. En dus was iedereen tevreden!