De Kruidhof doet weer mee met open imkerijdagen

0
135
Buitenpost - open imkerijdag de kruidhof

BUITENPOST – Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost doet dit jaar, wegens het succes van vorig jaar, opnieuw mee met de jaarlijkse landelijke open imkerijdagen. De open imkerijdagen worden georganiseerd in samenwerking met imkervereniging Kollumerzwaag e.o. en NME-Achtkarspelen. De imkervereniging geeft voorlichting over alles wat met bijen te maken heeft  aan kinderen en volwassenen. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals een workshop bijenhotel maken voor jong en oud en excursies naar de bijenstal. De imker laat tijdens twee demonstraties zien hoe een bijenkast ingericht wordt. Bijen maken momenteel moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Met bijenhotels en speciale bloemen in de tuin is het mogelijk om thuis deze insecten te helpen. Tijdens de open imkerijdag is het mogelijk een kijkje te nemen in de bijenstal op De Kruidhof, uiteraard met imkerskap op. De rondleidingen naar de bijenstal vinden plaats om 11.00, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk bijen in de tuin leven, organiseren we twee workshops waarbij kinderen en volwassenen een bijenhotel kunnen maken tegen betaling van het materiaal. De workshops vinden plaats om 13.00 en 15.00 uur. De demonstraties bijenkast inrichten vinden plaats om 11.30 en 14.00 uur. In de verkooptuin van De Kruidhof wordt deze dag speciale aandacht besteed aan zogenaamde drachtplanten. Dit zijn planten die extra aantrekkelijk zijn voor bijen en u kunt hiermee uw tuin bijvriendelijk maken. De Kruidhof is op 12 juli geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang op deze dag is de reguliere entreeprijs zie www.dekruidhof.nl. Op deze dag is ook een kunstmarkt in de Kloostertuin georganiseerd door Keunstkrite www.keunstkrite.nl.