Drie dagen fierljeppen in Grijpskerk

0
113

GRIJPSKERK – Grijpskerk staat deze week volop in het teken van de fierljepsport. Er zijn maar liefst drie wedstrijden in de “Grijpskerk-Arena” in het recreatiepark De Enk. Op donderdag 10 juli start de jeugd, die uitkomt in de derde klas. Op vrijdag 11 juli om 19.00 uur komen de noordelijke toppers in actie. Oane Galama uit It Heidenskip voert momenteel het klassement aan. Hij sprong in de juni-wedstrijd in Grijpskerk 20,47 meter, maar werd geen dagkampioen. Met 20,60 meter was die prijs voor Thomas Helmholt, die slechts 40 centimeter verwijderd bleef van de verste afstand ooit in Grijpskerk gesprongen. Ook de fierljeppers van de Grijpskerker vereniging zijn de laatste tijd succesvol. Bas Tolboom verbeterde zijn persoonlijke record tot 18,53 meter en junior Benny v.d. Ploeg promoveerde naar de eerste klas. Hugo Bosgraaf heeft de leiding bij de senioren in de tweede klas. Hij verbeterde zijn pers.rec. naar 16,98 meter en is kandidaat voor de eerste klas. De wedstrijd in de tweede klas vindt plaats op zaterdag 12 juli om 14.30 uur. Een belangrijke ontwikkeling in Grijpskerk is dat er momenteel zitplaatsen voor bezoekers zijn.