Gezellige editie Oerboerendag op De Kruidhof

0
132
buitenpost oerboerendag 1

BUITENPOST – De organisatie van de Oerboerendag bij het IJstijdenmuseum en botanische tuin De Kruidhof kan terugzien op een geslaagde editie. Er waren verschillende activiteiten, waaronder een workshop parfum maken voor kinderen. In de tuinen trok met name de inktviszwam veel bekijks. Deze bijzondere zwam heeft een kern die lijkt op een inktvis. Door de handboogschietvereniging uit Surhuisterveen was in de tuin een handboogschietbaan gemaakt waar bezoekers een poging konden wagen in de roos te schieten. Daarnaast waren er archeologische vondsten uit de regio te bekijken en waren er demonstraties te zien over hoe werktuigen in de oertijd werden gemaakt.

buitenpost oerboerendag 4 buitenpost oerboerendag 5 buitenpost oerboerendag 7