Grijpskerk geniet van Summerstrike

0
152
grijpskerk summerstrike 5

GRIJPSKERK – Ruim 1000 mensen genoten afgelopen zaterdag van Summerstrike in Grijpskerk. Een dag eerder kwamen op de speciale dance-avond zo’n 500 mensen af. De organisatie is er blij mee. Hoogtepunt van het festival werd toch wel het gezamenlijk voetbal kijken op een groot scherm, met na de climax een groots optreden van de band Maelox.

Gedurende middag lieten diverse bands van zich horen. Zo stonde Radius van de Grootegaster Johan Faber op het podium. De band liet een spectaculaire act zien, waarbij Faber toonde dat de band het afgelopen jaar een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Indrukwekkend waren ook de optredens van Me and Mr Jansen en Switch. Deze laatste mannen uit de regio wisten het publiek met gemak mee te krijgen tijdens hun optreden. Jammer was het wel dat de regen zo af en toe met bakken uit de hemel viel. Gelukkig had de organisatie zich hier wel op voorbereid, want rond het terrein stonden diverse tenten waar de mensen tijdens de buien even onder konden schuilen. Spanning was er dezelfde avond toen op een groot scherm de wedstrijd Nederland – Costa Rica te zien was. Geamuseerd keek het publiek toe terwijl de mannen van Louis van Gaal het werk deden. Bands en bezoekers stonden door elkaar, wat voor een gezellige sfeer zorgde.  Echt spannend werd het pas na 80 minuten speeltijd. Toen het na 120 minuten nog steeds 0-0 stond kon je in het park van Grijpskerk een speld horen vallen. De ontlading kwam echter al na de eerste strafshop die doelman Tim Krul wist tegen te houden. Bij elke goal die Nederland maakte gingen weer de handen omhoog. Bij de tegendoelpunten bleef het angstvallig stil. Toen Krul uiteindelijk ook de vierde bal wist tegen te houden ging het spreekwoordelijke dak er in Grijpskerk af en gaf organisator Martin Spijkerman met zijn Maelox een fantastisch optreden tot in de late uurtjes.

grijpskerk summerstrike 6 grijpskerk summerstrike 10 grijpskerk summerstrike 16 grijpskerk summerstrike 17 grijpskerk summerstrike 18