Hans van der Heide

0
160
Hans van der Heide 2012

“We gaan morgen een presentje meegeven voor ZKH Willem Alexander”. Deze tweet gooide Ulrummer Hans van der Heide afgelopen week de lucht in. Het blijkt dat de professor Tine de Moor, die onlangs het project Ulrum2034 bezocht, onze koning een pakketje namens de Ulrummers heeft overhandigd. “Tine de Moor, professor aan de Universiteit van Utrecht, kwam met een groep studenten naar in Ulrum, omdat zij onderzoek doet naar het begrip participatiesamenleving. Afgelopen week gaf zij een toelichting op haar onderzoek, waarin natuurlijk ook Ulrum genoemd werd, waar ook koning Willem Alexander bij aanwezig was. Toen we dat hoorden, wilden we haar graag een presentje meegeven voor hem.” Het werd een mand met streekproducten welke de koning naar verluid blij in ontvangst heeft genomen. “Misschien zit hij inmiddels aan de Hoogelandster koek”, lacht Van der Heide. Alle aandacht voor het dorp is best wel eens wennen voor de Ulrummers. “Ik sta er eigenlijk versteld van dat de één na de ander hierheen komt. Wij hebben geluk gehad dat we al bezig waren met Ulrum2034 voor het begrip participatiesamenleving zo’n ding werd. Ze noemen ons dorp van de toekomst, maar dat moeten we nog wel even waarmaken. Er zijn een hele hoop initiatieven, maar je merkt: het is echt wat nieuws. Dus het gaat met vallen en opstaan.”