Jubileum voor rijdend motormuseum Surhuisterveen

0
87

SURHUISTERVEEN – De jaarlijkse rit van oldtimermotorclub de Fan Antike Moterfreonen wordt komende zaterdag voor de vijfentwintigste keer verreden. Om 10.45 vertrekt de eerste deelnemer voor een tijdrit. Om zo weinig mogelijk strafminuten te krijgen wordt er door de leden van de Veteraan Motoren Club scherp gereden met een gemiddelde snelheid van 36 kilometer per uur. Er wordt in vier leeftijdsklassen gestart. Deze met de minste strafpunten wint de dagprijs. ’s Middags rijden de deelnemers een toertocht. Hoewel de meeste deelnemende motoren meedoen in de leeftijdsklassen van 1925 tot 1940 zullen er in Surhuisterveen ook meerdere motoren uit 1905 tot 1924 aan de start verschijnen. Ook is er de Classic-klasse voor motoren tot 1970. Iedereen die zo’n motor bezit kan meedoen. Opgave kan tot ’s morgens voor de start. Vanaf 9.30 staat dit rijdende erfgoed ter bezichtiging opgesteld op het terrein onder de molen aan de Dalweg. Ook is dan de in werking gestelde molen te bezichtigen. Rond twaalf uur komen alle motoren terug voor een pauze, en om 15.30 uur hoopt de organisatie de dag af te ronden met de prijsuitreiking.