Meester Thom krijgt wasbeurten cadeau bij afscheid

0
127
Niekerk - meester Thom

NIEKERK – Het leek voor de leerlingen van OBS de Opstap in Niekerk een eeuwigheid te duren voordat meester Thom Vellinga in een Amerikaanse wagen aankwam bij de school voor zijn laatste schooldag. Donderdagochtend nam de meester na veertig jaar in het onderwijs te hebben gezet, waarvan vierentwintig jaar aan OBS de Opstap, afscheid. Later op de dag werd er nog een receptie gehouden voor (oud)-collega’s, vrienden en familie. Met zijn eigen klas had hij een dag eerder al een bescheiden feestje gevierd, maar ook de andere klassen mochten afscheid nemen van de meester. Alle klassen hadden een gezamenlijk lied ‘Op een slof en een oude voetbalschoen, gaat meester met pensioen’ ingestudeerd. Ook waren er cadeaus voor de meester. Iedere leerling had voor de meester een bloem, waarmee een enorm boeket gemaakt werd. Ook kreeg de meester van alle leerlingen een bakje met waspoeder. ‘Meester heeft jarenlang de handdoeken van de school gewassen met zijn eigen waspoeder. Met dit cadeau heeft hij weer waspoeder voor zo’n honderdtwintig wasbeurten,’ aldus één van de juffen.