Muziekonderwijs Grootegast sluit muzikaal schooljaar af

0
136
einduitvoering SMG

GROOTEGAST – De einduitvoering en diplomauitreiking van Stichting Muziekonderwijs Grootegast (SMG) vond dit jaar plaats op woensdag 25 juni in sporthal De Leegens te Doezum. Voor een goed gevulde sporthal met ruim 400 aanwezigen werd de avond  geopend door een blazersgroep voor beginners o.l.v. Carin Brenninkmeijer. De AMV-groepen en de vioolgroep stonden o.l.v. docente Manon de Jonge, de klarinetgroep o.l.v. Monique Gruppen, het jeugd-slagwerkensemble van Mv Woudklank o.l.v. Jacco Cruiming en het gevorderde fanfare-orkest stond o.l.v. Jappie Kuipers. Een primeur voor de muziekschool was het gitaarensemble o.l.v. Joost van der Beek. Zij speelden in een prachtige sfeer het bekende songfestivallied Dessert Storm van The Common Linnits. De zangafdeling van de SMG presenteerde zich door een prachtig solo optreden van Sterre Hoekstra en het zangtrio Emma van der Vaart, Lidian Hut en Henrike Westra met begeleiding van het slagwerkensemble van Mv Woudklank voerde samen het werk Rather Be van Jesse Glynn uit. Van de familie Cruiming uit Grootegast hebben Nannet (dwarsluit), Rian en Jacco (beiden marimba) het werk Variations on a theme by Rossini uitgevoerd. Voorzitter Lea van der Tuin van SMG was aanwezig om tussen de verschillende optredens de behaalde diploma’s uit te reiken. In totaal zijn aan Stichting Muziekonderwijs Grootegast 72 leerlingen geslaagd voor hun diploma. Voorzitter van der Tuin gaf aan trots te zijn op dit aantal geslaagden en de geweldige belangstelling voor deze avond. “Als muziekschool zullen we ons blijven inzetten voor het muziekonderwijs in de toekomst, ook in tijden van gemeentelijke herindeling.” Alle geslaagden kregen naast hun diploma ook een roos uit handen van de docenten van Stichting Muziekonderwijs Grootegast. Een zeer geslaagde avond als afsluiting van dit muzikale schooljaar.