Provinciale weg Twijzel op de schop

0
144
Twijzel - dorpskom verbetering

TWIJZEL – De dorpskom van Twijzel gaat op de schop. De gemeente Achtkarspelen en de provincie Fryslân hebben daarvoor de handen ineengeslagen. De provinciale weg N355 wordt opnieuw ingericht en de parallelwegen, fietspaden en bermen krijgen een opknapbeurt. De maximumsnelheid gaat in het centrum omlaag en er komt meer groen. Gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Max de Haan gaven donderdag de aftrap van de herinrichting. Max de Haan hangend aan een 70-kilometerbord, en Sietske Poepjes in de kraan die het bord omhoog moest hijzen. De N355 is een belangrijke route voor doorgaand verkeer van onder andere Buitenpost naar Leeuwarden. Dagelijks komen er ruim 9000 voertuigen over de weg, en is de verkeersdruk hoog. De wegwerkzaamheden brengen overlast met zich mee voor de weggebruikers. Van 21 juli tot en met 29 augustus is de weg door Twijzel volledig afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeerd tussen Leeuwarden en Groningen krijgt het advies om via de N356 (Burgum), de N31 (Wâldwei), de A7, de N358 (Surhuisterveen) en de N388 (Grijpskerk) te rijden.