Stamgasten bezorgen Geert een oranje kroeg

0
140
Sebaldeburen - oranje café

SEBALDEBUREN – Al maanden voorafgaand aan het wereldkampioenschap voetbal ontstond er bij een paar stamgasten van Café het Haventje in Sebaldeburen het idee om het café oranje te maken. Kroegbaas Geert vond een hoop goed, als de kroeg maar niet oranje werd geverfd. De stamgasten bedachten daarop dat de kroeg ook oranje te maken was het oranje dekzeilen, en dat is dan ook gebeurd. Op de vrijdag voor de eerste wedstrijd van Oranje heeft een groepje mensen zich verzameld en zijn zij enthousiast aan de slag gegaan. Een hele klus, waar de stamgasten dan ook maar wat trots op zijn. Kroegbaas Geert was zeer verrast en is zeer tevreden met het resultaat. Vanaf het allereerste moment dat de kroeg oranje was trok de kroeg veel bekijken. Auto’s en vrachtwagens toeterden volop en sommigen stopten zelfs om de kroeg goed te kunnen bekijken. Tot nu toe zijn alle wedstrijden van het Nederlands elftal goed bekeken in de kroeg. Ook afgelopen zaterdag, toen Nederland met strafschoppen won van Costa Rica, werd er in de kroeg flink feest gevierd.