Zeehond tooit zich ook oranje

0
193
Oranje zeehond

PIETERBUREN – Oranje versiering, oranje kleren en oranje haren. Voor de echte fans van het Nederlands elftal gaat niks te ver om hun vertrouwen in oranje uit te stralen. Blijkbaar leven ook de zeehonden mee met de voetballers. Onderzoekers van de Zeehondencrèche in Pieterburen hebben een zeehondenmoeder geobserveerd met een oranje kop. Het is een gezond dier met een rossige kop dat vaker gezien wordt in de Dollard, een natuurgebied in Oost-Groningen. Dit jaar lijkt haar kop alleen wel extra fel gekleurd.
De medewerkers van de crèche hadden haar al gauw de bijnaam “Oranje” gegeven, haar pasgeboren jong is toepasselijk vernoemd naar Gronings trots: “Robben”. Moeder en pup maken het erg goed. Hun belevenissen zijn te volgen op het blog van een van de medewerkers van de Zeehondencrèche, Hans Faro, die de zeehonden in de Dollard nauwlettend in de gaten houdt. Wie de zeehond in het echt wil zien, kan dit doen vanachter de speciale kijkwand die het Groninger Landschap een paar jaar geleden plaatste.
Het is momenteel druk in de crèche met 102 zeehonden, waarvan 100 pups. De waterhozen van eind juni zorgden ervoor dat er binnen 24 uur 22 huilers binnen kwamen. Ook onder de medewerkers is overigens de oranjekoorts toegeslagen: vorige week is een zeehondje “Depay” genoemd. Deze kwam binnen op het moment dat Memphis Depay de winnende treffer scoorde tegen Chili. Er is al contact opgenomen met de KNVB, zodat hopelijk Depay zelf zijn naamgenoot binnenkort weer vrij kan laten.

Oranje zeehond 2